Sivut

4. heinäkuuta 2013

Häähankintoja ja askartelua

Olen kyllä ollut todella huono valokuvaamaan kaikkia hääostoksia. Niitä on nimittäin tullut tehtyä pitkin kevättä. Noh, tässä nyt joka tapauksessa jotain:

Kävin Muovitukussa jokunen viikko sitten. Suosittelen, sieltä löytyy aivan kaikkea! Itse ostin kahta eri kokoa kakkupapereita, 250 kpl/paketti. Näistä isommista tulee karkkibuffetin tötteröt ja pienet koristavat mahdollisesti paikkakortteja, ja ehkä myös muita juttuja. Muovitukusta löytyi myös noita nenäliinoja, joita olen miettinyt tosi pitkään että ostanko vai en (olivat paljon halvempia kuin muualla, pakko ostaa...). Minä haluan kauniita nenäliinoja kirkko-ohjelman kanssa, naisväki (eli äidit) nyt ainakin itkeä vollottavat. Olisi ehkä voinut olla ihan tavallisiakin neäliinoja, mutta kun nuo kukat on niin nättejä :D

Pihdit on sokeripala pihdit, mutta ovat niin pienet ja somat että sopivat hyvin karkkibuffettiin (Anttilasta). Lisäksi käytiin Ikeassa hakemassa noita tuikkukippoja. O haluaa tehdä koekattauksen mahdollisimman pian :)

Ikeasta lähti kotiin myös 6 kpl näitä vilttejä, kun maksoivat vain 1,79/kpl. ja onhan niissä meidän teemaväri harmaakin...


Kevään aikana tilasin Ebaystä silkkiterälehtiä, kun olivat todella halpoja suomalaisten kauppojen hintaan verrattuna. Värit olivat täysin erilaiset tietokoneen ruudulla kuin todellisuudessa, mutta ei se nyt niin paljon haittaa. Tällaisia kukkasia olen niistä viime päivät väkerrellyt. Näistä tulee kukkapallero, kun liimaan ne kiinni isoon styroxpalloon. Ohje löytyy Sinellin nettisivuilta.


Tein ensimmäisen kukan ohjeen mukaan, ja siitähän ei tullut kuin sotkua. Eli tein niin kuin yleensä, oman pään mukaan ja sovelsin ohjetta hieman. Ja heti tuli paljon parempia. Tai siis oli helpompi tehdä. Lisäksi tein samanlaisia, mutta hieman runsaampia kukkia. Näistä olisi tarkoitus tehdä kaasolle ja siskolle rannekukat ja äideille rintakukat. Keskelle voi joko tehdä samanlaisen nupun kuin ylemmissä kuvissa, tai liimata vaikka helmiä tai heteitä. Olen myös ajatellut että ehkä tekisin itselleni hiuskorun tällaisesta :)


Rannekukille löysin näin ihanat rannekorut Tigeristä. Sopii häiden teemaan, toivottavasti myös Kaason ranteeseen. Siskolle jo kokeilinkin :)





Meidän pöytäkukkiakin on tullut tehtyä muutama lisää. Täytyy varata kunnolla aikaa joku päivä ja pyytää Kaaso (ja ehkä Bestman) mukaan kukkasulkeisiin :) Tuo pyöreämpi on pioni ja tuo toinen joku jonka vahingossa tein, mutta joka näyttää tosi kivalta. Värit ainakin sopivat yhteen. O tykkäsi näistä enemmän kuin niistä ensimmäisistä kukista.



Kun nyt pääsin vauhtiin niin askartelin parista kirjasta rasiat. Kävin kirppiksellä ostamassa muutaman vanhan, suht paksun kirjan. Niitä sitten tuunailin, ovat kyllä vieläkin viheessa. Ajattelin että ehkä näitäkin voi käyttää hääkoristelussa...



Tänään lähden hakemaan lakanoita jotka ostin naikkareiden kautta. Niistä on tarkoitus tehdä kaitaliinat pöytiin, kun oikeanlaisia ei tahdo löytyä mistään. Projektia pukkaa siis. Onneksi olen näin ajoissa tämän suunnittelun kanssa :)

5 kommenttia:

  1. Samanlaiset viltit mäkin kävin pari viikkoa sitten ikeasta ostamassa meidän häihin ! Ei tosiaankaan hinnalla pilattuja ja saa sitten vierailla vähän lämmikettä :) plus noi viltit sopii niin hyvin meijän teemaväreihin :)

    VastaaPoista
  2. Siis nuo kauppakierrokset ovat kyllä ihan mielettömän pahoja, kun aina tarttuu jotain mukaan! :D Ei siinä, usein ovat kyllä hyödyllisiäkin, mutta meillä taitaa ainakin jossain vaiheessa varastotila loppua kesken...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä juuri harmittelin sulhaselle kun yksi iso pahvilaatikollinen on jo täynnä tavaraa. Että minne loput nyt sitten saisi :D Ja tässähän on vasta osa, ja häihin yli vuosi aikaa...

      Poista
  3. Muistatko yhtään paljonko tuollainen 250 kpl kakkupohja paketti maksoi? Pitäis itsekkin kohta tyhjentää joku kaappi tyhjäksi näitä hääjuttuja varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo 25 cm oli 12,90 ja pienet kakkupaperit 5,90 :)

      Poista