Sivut

8. syyskuuta 2013

Istumäjärjestys ja lisää häätavaraa...

Monesta blogista olen lukenut että istumajärjestys on se kaikkein vaikein ja aikaavievin asia. Siitä lähtien kun tehtiin O:n kanssa vieraslista, olen pyöritellyt mielessä ideaa istumajärjestyksestä. Ja kun sitä inspiraatiota tuossa viime viikolla oli niin askartelin meille istumajärjestyksen.Tai alustan johon sen voi suunnitella ja jossa järjestystä on helppo muuttaa. O oli muuten yllättävän innostunut osallistumaan tähän, mitään ei saanut tehdä ilman häntä. :D

Askartelija kun olen niin tein tämän tietysti pitkän kaavan mukaan. Ensin kirjoitin kaikkien vieraiden nimet kauniilla fontilla ja tulostin. Ja pitihän ne sitten leikata erillisiksi pikkulapuiksi.


Sitten liimasin ne vielä pinkille pahville että erottuisivat vanhan roosan värisestä alustasta paremmin. Leikkasin joka nimen irti ja laitoin kontaktimuovin väliin että kestäisivät paremmin siirtelyä. Värikoodasin vielä lapset erikseen että erottuvat paremmin.
O laski juhlapaikan mitoilla minulle uudet mittasuhteet jotta sain juhlasalin ja pöydät oikean kokoisiksi. Myös aluspahvi ja pöydät saivat kontaktimuovikäsittelyn.
 Sitten vain asettelemaan pöytiä ja vieraita. Kesti jonkin aikaa ryhmitellä vieraat.

Meille on siis tulossa hääparin pöytä ja noin 9 kpl 8 hengen pöytiä (saattaa tietysti muuttua kun saadan tieto osallistuvista vieraista). Hieman meillä on erimielisyyksiä O:n kanssa pöytien paikoista. Minä haluaisin oman pöytämme muiden pöytien eteen (kuten neljännestä kuvasta näkyy), kun taas O haluaa pöydän muiden pöytien joukkoon kuten tuosta viimeisestä kuvasta näkyy. On yllättävää että hän hääpäivänä haluaa olla huomion keskipiste, kun hän muuten välttää sitä ihan viimeiseen asti. O haluaisi että häätansii/valssi ja muu ohjelma tapahtuisi meidän pöydän edessä, kun taas minä haluan erillisen tilan lavan eteen (joka viimeisessä kuvassa näkyy suurin piirtein tuon daydreamers story-tekstin kohdalla). Jotenkin tuntuu että kaikki olisi liian lähellä jos ohjelma olisi tuossa meidän pöydän edessä. Tässä asiassa jompikumpi joutuu taipumaan, ja jostain syystä tuntuu että se olen minä. Kaipa sen näkee vasta sitten kun päästään koristelemaan juhlapaikkaa.

Tärkeintä on kai että ollaan löydetty hyvät paikat kaikille vieraille eikä ollut edes vaikeaa. Meillä kun ei suvuissa oikein ole mitään riitoja ja vieraat oli helppo "sekoittaa" keskenään. Toivotaan että kaikki kutsutut pääsevät paikalle niin ei tarvitse tuota ruveta muuttamaan. Ainoa asia joka ehkä muuttuu on avecit. Ollaan nyt laskettu aika monelle sellainen, ja voipi olla että kutsut kuitenkin lähtevät ilman avec-merkintää.

Olen myös tehnyt lisää hääostoksia
Karkkibuffetastioista puuttuu enää yksi iso, kannellinen purkki. Muut kuvassa näkyvät jutut on Ikeasta. Olen pitkään kuolannut tuota kuvullista kakkulautasta ja nyt päätin sen ostaa. Nimikin sattui sopivasti olemaan Bröllop eli häät. Se ja tuo kerrosvati pääsevät hääjuhlassa kahvipöytään. Lisäksi ostin tuota kivaa pitsikangasta parisen metriä. Ajattelin käyttää sitä karkkibuffet-pöydän koristelussa. Kaikille näille löytyy käyttöä myös jatkossa.

Jotenkin tuntuu että hääsunnittelua ajatellen ei kauheasti voi tehdä mitään tällä hetkellä. Kaikki isommat asiat: kirkko, juhlapaikka, pitopalvelu ja valokuvaaja on varattu sekä minun puku ja sormus ostettu. Seuraavaksi pitäisi varmaan valita kampaaja, meikkaaja ja floristi, mutta tuntuu että niitä on liian aikaista varata? Hääjuotavat haetaan ensi vuoden puolella, ja silloin pidetään myös palaveri pitopalvelun kanssa. O ei suostu kokeilemaan pukuja ennenkuin ensi vuoden puolella. Askarteluja tulee tehtyä pikkuhiljaa vuoden mittaan, kuten myös niitä pienempiä ostoksia.

Tuntuu että ollaan oltu melkein liian tehokkaita :)

1 kommentti:

  1. Kannattaa myös miettiä, että vieraat saavat helposti näköyhteyden teihin, eikä kukaan ole suoraan selin teihin nähden. :) Lisää huomattavasti vieraiden viihtyvyyttä.

    VastaaPoista