Sivut

22. joulukuuta 2012

Macarons

Päätinpä sitten leipoa macaron-leivoksia. Kauan olen sitä jo miettinyt, aineksetkin ovat lojuneet kaapissa viikkoja. Ja nyt vihdoin uskalsin kokeilla. :)

Seuraan Kermaruusun ihanaa leivonta-blogia ja täältä myös lainasin ohjeen.

Ensimmäinen satsi tuntui onnistuvan hyvin. Luin ohjeen tarkkaan ja mittasin keittiöva'an kanssa kaikki aineet. Taikina levisi hienosti ja tuntui oikealta.

 Käytin hulluilta päiviltä ostamaani silikonista macaron-alustaa. Siinä on tavallaan muotit pursittamisen helpottamiseksi. Lisäksi jokaisesta leivoksesta tulee pyöreä ja saman kokoinen.
 Taikina sai seistä 30 min kuivimassa ennenkuin laitoin pellin uuniin. Tässä kohtaa kaikki näyttää vielä hyvältä.
Leivokset olivat uunissa 10 min ja sieltä poisottaessa näyttivät edelleen hyviltä.
 Ajattelin että onnistuin heti ensimmäisellä kerralla, vaikka olin varautunut epäonnistumiseen. Noh, ongelmahan oli sitten irrottaa leivokset alustasta. Ja sehän ei kuulkaas onnistunut. Vaikka leivokset kuinka jäähtyivät, alapinta jäi tahmeaksi ja pysyi tiukasti alustassa. Kun leivoksen yritti irrottaa pelkka ontto kuori irtosi tai sitten kuori meni rikki. En siis todellakaan suosittele käyttämään tätä alustaa. Kaksitoista kuorta sain pelastettua, loput menivät säpäleiksi.
 Minäpä en lannistunut. Kuten sanoin, olin varautunut epäonnistumiseen ja vara-aineksia löytyi kaapista. Eikun vatkaamaan taikinaa uudestaan. Nämä pursotin tavallisella leivinpaperille ja tadaa, niistä tuli todella kauniita. Ja mikä parasta: ne sai irtin alustasta ehjinä!

 Täytin Macaronsit Lemon curdilla. Yhdet tuli jo O:n kanssa maistettua ja hyvää oli! Huomenna kun O:n vanhemmat tulevat hekin saavat maistaa näitä. Ostin viikkoja sitten pieniä kapeita sellofanipusseja johon mahtuu noin neljä Macaron-leivosta. Annamme tällaiset pussit jouluaattona O:n sukulaisille, skumppapullojen lisäksi. Loput leivokset vien omalle perheelle jouluaattona.
Tuossa vielä tuo macaron-alusta. Voihan sitä käyttää vaikka pikkuleipien leipomiseen.

Niin helppoa ja hauskaa tämä oli että teen ehdottomasti meidän häihin itse Macaronseja! Ihanaa! :) Suosittelen kokeilemaan. Jollei ekalla kerralla onnistu niin tokalla sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti