Sivut

3. elokuuta 2013

Lisää ostoksia ja koekattaus

Tänään tuli käytyä mökillä poimimassa mustikoita. 3 tuntia metsässä ja oltiin O:n kanssa ihan loppu. Tosin koira taisi olla vielä väsyneempi. Veti täysillä metsässä, syöden mustikoita ja simahti samantien eteisen lattialle kun päästiin kotiin. :)

Mutta asiaan. Tämä väsynyt morsian keksi illalla että "hei, tehdään koekattaus". Aiemmin viikolla värjäsin lakanoita, tarkoituksena saada niistä vaaleanharmaat. Tuli hieman liian tummat ja ehkä vähän sinertävät. Tässä värjätyt lakanat vasemmalla ja pöytäliina jossa oikea värisävy oikealla. Pitää selvittää jos tuota värisävyä saisi vielä jotenkin vaalennettua.


Ehkä vähän aikaista tehdä koekattaus. Meillä ei ole paikkakortteja eikä hääkarkkirasioita tehtynä, eikä ohjelma/menu-kolmioita. Eikä pöytäkukkia ole tehty, ja lasipurkeista puuttuu koristukset/pitsit. Mutta kokeiltiin nyt kumminkin. Värkkäsin meille nopeasti myös ne puuttuvat tavarat. O viikkasi kiltisti servetit kun minä hääräsin edestakaisin tavaroiden kanssa. (jaksettiin kattaa vain toinen puoli pöydästä :D ) Pöydät tulevat olemaan 8 hengen pöytiä, joten kuvissa näkyvä vasemmanpuoleinen pöydänreuna esittää pöytien keskikohtaa eikä reunaa. Ymmärsikö kukaan mitä ajan takaa?

Vaihtoehto 1


Vaihtoehto 2


Vaihtoehto 3


Vaihtoehto 4







Tosi vaikeaa kun pitää yrittää kuvitella toista pöytää tuohon. Jos omistaisi 8 hengen pöydän... Mitäs mieltä olette? Mikä näyttää parhaimmalta? Nuo pienemmät lasipurkit ovat myös liian korkeita, tarkoituksena käyttää pilttipurkkeja.

Kokeilin nyt sitten myös karkkibuffet kokonaisuutta. Tuli ostettua hääkirppiksen kautta kaksi uutta, jalallista astiaa. Nyt puuttuu enää yksi isompi, kannellinen purkki. Tuossa näkyy muuten se värjätty lakanakin.



Käytiin myös hakemassa sinkkisoikot juomille. Olen kytännyt näitä kesän alusta asti. O ei silloin "antanut lupaa" ostaa, kun hänen vanhemmilta saattaisi löytyä. Appivanhemmilta ei sellaisia kuitenkaan löytynyt ja lähdin ostamaan soikkoja. Joku olikin ehtinyt ensin eikä näitä ollut toisessakaan liikkeessä koko kesänä. Tajusin nyt kesän loppupuolella tarkistaa netistä saatavuuden eri liikkeistä ja samantien kun se näytti että näitä löytyy niin lähdin niitä hakemaan. Kolme lähti mukaan, yksi jäi hyllyyn. Nämä on siis ostettu Clas Ohlssonilta. Pitäisi mahtua noin 25 tölkkiä ja jäät.


4 kommenttia:

  1. Oliko värjäysprosessi helppo? Siis ettei jäänyt läikikkääksi? Meille tulee kaikkien mahdollisten etikettien vastaisesti vaaleanharmaat pöytäliinat, mutta en tiedä uskallanko värjätä. Taidan päätyä ostamaan kangasta ja ommella ne. Olen jo edullista kangasta katsonut valmiiksi ja todennut, että on hyödyllisempää nähdä hieman vaivaa liinoihin kuin maksaa niistä VUOKRAA pitopalvelulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No väripakkauksen ohjeiden mukaan yhdellä värillä saisi värjättyä 600 g, eli yhden lakanan syvän sävyiseksi tai kaksi pussilakanaa vaaleamman sävyiseksi. Värinä oli antique gray, mikä mielestäni oli hieman liian tumma. Joten laitoin 5 lakanaa (eli liikaa), jos niistä vaikka tulisi vaaleammat. Väri ei tämän takia jakaantunut ihan tasan, mutta sitä ei kyllä kukaan muu kuin minä huomaa.

      Värjääminen itsessään on tosi helppoa. Kangas pyykkikoneeseen, sekaan värijauhe ja 500 g ruokasuolaa. Kone 40 asteen ohjelmalla kaksi kertaa peräkkäin, toisella kertaa pesuaineen kanssa.

      Valmiin kankaan ostaminen saattaa kyllä tulla halvemmaksi, yksi väripakkaus maksoi 8 euroa. Vinkkaa, jos löydät jonkun kivan vaaleanharmaan kankaan. Täälläkin tarvittaisiin :)

      Poista
    2. Eli jos vaikka yhdenkin lakanan tuosta ottaisi pois, tekisi se noin kaksi euroa lisää hintaa per liina eli lakana. Täytyisi siis olla edullisia lakanoita. Mahtaakohan ikealaiset värjäytyä tasaisesti..? Säästäisi vaivan ompelussa, kun löytäisi lakanoita. Tosin silloin tarvitsisi ehkä vielä vähentää tuota lakanoiden määrää suhteessa väriin, sillä epätasainen väri näkyisi luultavasti aika paljon selvemmin koko pöydän kattavista liinoista kuin vain kaitaliinoista. Äh. Ehkä siis ompelen. :D

      Poista
    3. Itsellä Ikean Knoppa-lakanoita jotka ovat 48% puuvillaa ja 52% polyesteriä. Värin epätasaisuus saattaa johtua siitä sillä polyesteri ei värjäänny ja kankaasta tulee vaaleampi. Ompelu saattaa olla helpompaa jos haluaa sen tietyn värisävyn.

      Poista