Sivut

24. kesäkuuta 2013

Kohta, kohta

Heinäkuun 19.  saadaan varata kirkko. Meillä on kolme vaihtoehtoa. Pitkien keskustelujen jälkeen päätettiin O:n kanssa että halutaan Mikaelinkirkko ykkösvaihtoehdoksi. Tässä kirkossa olen käynyt vain kaksi kertaa, laulamassa joululauluja. Hauskinta on etten edes oikein tiedä miltä kirkko näyttää sisältä, sillä olen kummatkin kerrat istunut parvella, eikä sieltä kyllä näe nin hyvin (etenkin kun siellä on samaan aikaan ollut puolet turun asukkaista...).

Joka tapauksessa meidän ykkösvalinta, Turun Mikaelinkirkko



Toisena vaihtoehtona on Pyhän Katariinan kirkko, jossa itseasiassa vanhempanikin menivät naimisiin 1988. Tämä on paaaaaljon pienempi kirkko kuin Mikaelinkirkko ja O:n mielestä se on hyvä. Kirkko näyttää täydemmältä.



Koska heinäkuu on yksi suosituimmista kuukausista viettää häitä ja meidän valitsemat kirkot niitä suosituimpia kirkkoja, ollaan varauduttu ettei saada näistä kumpaakaan. Hätävaihtoehtona meillä on Turun Tuomiokirkko. Suosittu sekin mutta kun mikään muu kirkko Turussa ei oikein houkuttele. O ei halua Tuomiokirkkoa koska siinä on kuulemma liian pitkä käytävä. Ja alttari liian kaukana penkeistä.


Vieraat saa myös istutettua tuoleille ihan alttarin eteen. Tiedän myös että alttarin saa "siirrettyä" lähemmäs penkkejä, jos haluaa.


Nyt sitten vain odotellaan tuota heinäkuun puoltaväliä. Toivottavasti olen ensimmäinen soittaja, puhelimen kautta kun ajattelin tuon varauksen hoitaa... Niin ja vihkiaikojakin ollaan mietitty, joten niistäkin löytyy jo vara-vaihtoehdot :)

2 kommenttia:

  1. Katariinan kirkossa kannattaa muistaa se, että jos väkeä on enemmän kuin 50 hlö joutuu joku melkein väistämättä istumaan saarnastuolin taakse mikä peittää kyllä kaiken näkevyyden eteen! Siitä johtuen, itse olen ainakin ymmärtänyt, ettei olisi kovinkaan suosittu kirkko..

    Ainakin kun me varasimme sen kirkon, niin vihkiajan muuttaminen onnistui ongelmitta vielä 2 kk jälkeen varauksesta, koska muita varauksia ei ollut tullut vielä ollenkaan! :)

    VastaaPoista
  2. Oho,minä kun luin jostain että nimenomaan Katariinan kirkko yhdessä Mikaelin kirkon ja Tuomiokirkon kanssa on ne suosituimmat.

    Joo ollaan huomioitu se saarnatuoli ja pylväät. Sulhanen kun nyt kuitenkin haluaisi mahdollisimman pienen kirkon...

    Voi kun meidän valitsema viikonloppu ei olisi se suosituin...

    VastaaPoista