12. heinäkuuta 2012

There and back again

Nyt ollaan vihdoin kotona taas. Mökkireissun ja Tallinnan matkan takia ollaan O:n kanssa oltu melkein viikko pois kotoa. Kotiin on aina mukava palata (vaikka jäänkin kaipaamaan mökiltä ja hotellista parisänkyä, meillä on vain 120 leveä sänky).
Tallinnassa tuli käveltyä PALJON. Laiva lähti Helsingistä iltapäivällä ja oli Tallinnassa illalla. Ensimmäinen yö piti nukkua laivalla, ja vasta seuraavana päivänä pääsi maihin. Lähdettiin O:n kanssa heti seuraavana aamuna kohti Tallinnan vanhaa kaupunkia. Hotellihuoneen sai vasta klo 15 aikoihin, joten siihen saakka oli kannettava tavaroitakin mukana. Onneksi oli vain selkäreput ja niin vähän tavaraa kuin mahdollista mukana.


Vanhasta kaupungista löysin sen, mitä halusinkin. Eli käsityöläisiäö myymässä aivan uskomattoman hienoja tuotteitaan. Tällaiset tuli ostettua:
Lapasia tiesinkin etsiä juuri Vanhasta kaupungista. :) Suomessa näitä ei myydä, sillä ne ovat suomalaisten mielestä liian työläät kutoa. Virosta niitä taas löytyy melkein joka paikasta.

Meidän hotelli oli suoraan terminaalia vastapäätä, ja hotellia vastapäätä oli puolestaan Superalko. Siellä oli sitten pakko piipahtaa, kun ei ole aikaisemmin koskaan tullut käytyä. Ensin ostettiin O:n kanssa kuohuviinipullo, joka avattiin hotellihuoneessa.

Se osoittautui hyväksi joten seuraavana päivänä haettiin muutama lisää kotiin vietäväksi. Täytyy sanoa että Superalkossa iski ahneus. Kaikki on niin halpaa ja siellä on niin paljon valinnanvaraa. Tuli ostettua vähän kaikkea kotiin varastoon. Esim. liköörien kohdalla iski valinnan vaikeus, ja lopulta päätettiin että on helpointa ottaa yksi jokaista makua. ;)Matka oli oikein onnistunut ja Tallinnasta lähdettiin hyvin mielin. Tuossa aikaisemmin kirjoitin että salaa toivon kosinnan tapahtuvan matkan aikana. Noh,niin ei sitten käynyt. Keskustelin jopa siitä ohimennen O:n kanssa ja hänellä oli vahva mielipide siitä että Tallinnan reisullahan ei kosita. Syy oli se että Tallinnaan lähdetään hakemaan viinaa, eikä silloin samalla sovi kosia. Se tapahtuu kuulemma sitten kun ollaan kahdestaan josssakin mukavassa paikassa (nyt kesän aikana :) ). Matkan aikana O jo vihjaili jonkun verran. Ensin kun oltiin kävelemässä kaupungilla kohti kangasliikkeitä (kankaita ei sitten tullut ostettua), satuttiin kävelemään morsiuspukuliikkeen ohi ja O sanoi "katso mikä tuolla on!". Superalkossa kuohuviinejä valikoidessa O kysyi että minkä väristä juotavaa minä haluan häissäni juoda. :) Jännittävää! Kunhan nyt malttaisi odottaa ja olla puhumatta siitä.

Tässä vielä vähän kuvia matkasta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti