28. joulukuuta 2012

Sormuskuume

On viime viikkoina tullut mietittyä vihkisormusta aika urakalla. Aiemmin haaveilin Korus Designin Hetkinen-sormuksesta.
Kuva täältä
Kävin muutamassa kultasepänliikkeessä kokeilemassa sormuksia ja totesin aika nopeasti että esim ylläolevan kuvan sormuksen muoto on aivan väärä. Minulla on suurinpiirtein tällainen kihlasormus:
Eli puolipyöreä. Sen kanssa ei oikein nuo lättänäreunaiset sormukset sopineet.


Niinpä olen harkinnut vihkisormuksen teettämistä. Haluaisin saman mallisen sormuksen kuin kihlani ja siihen vähän samaa kuin Tarkkasen Tunteiden vuori-sarjan sormuksessa (alempi sormus jossa reunasormukset): pyöreitä timantteja joiden välissä kaksi pientä pyöreää palloa ja "nyppyreuna".


En tiedä onko tämä mahdollista mutta pitäähän sitä ainakin kysyä. Sillä yksikään sormus jota olen kokeillut ei ole ollut Se oikea. Täältä läheltämme löytyy paljon kehuja saanut kultaseppä Mika Mäkinen. Häneltä ajattelimme tässä lähiaikoina käydä kysymässä hinta-arviota. Jännittävää! :)


Miten teillä muille on hääsuunnitelmat edenneet?


Itsellä tuli hieman surullinen olo. Tuntuu ettei ajatukset oikein kohtaa O:n kanssa. Hän ei esim haluaisi hääkuvaajaa ollenkaan, sillä vihaa sitä kun hänestä otetaan valokuvia. Hän ehdottikin että hankitaan bändi valokuvaajan sijaan. Tälle neidillehän se ei sopinut.

Hän ei myöskään haluaisi maksaa pitopalvelulle, vaan on edelleen sitä mieltä että sukulaiset ja ystävät voisivat päivää ennen häitä valmistaa ruoat (vaikka lupasi minulle jo ettei edes ehdota tätä enää).

Tänään hän myös totesi että voisi erota kirkosta ja mentäisiinkin maistraatissa naimisiin, koska ei nyt yhtäkkiä haluakaan kirkkohäitä?!

Ja vieraslistaakin lähdettiin karsimaan kun hänen mukaansa vieraita on liikaa ja halvempia juhlapaikkoja löytyy enemmän kunhan on vähemmän vieraita (mikä ei kyllä ole totta, olen tarkistanut kaikki hääpaikat tästä läheltä ja vähän kauempaakin). Jos käytämme karsittua versiota vieraita on nyt vain 46 aikuista ja 7 lasta kun aikaisemmin oli 77 aikuista ja 7 lasta. Ei tämä välttämättä haittaa. Listasta on karsittu vain henkilöitä joita äitimme olivat listaan lisänneet, muutama O:n sukulainen joiden kanssa O ei ole ollut tekemisissä 10 vuoteen sekä muutama avec sellaisten ihmisten kohdalta joiden tiedämme tulevan kuitenkin yksin. Että näin.

Viime aikoina O on puhunut häistä hyvin kielteiseen sävyyn ja totesinkin tänään että tulee tunne ettei hän ollenkaan halua tätä. Hän kuitenkin totesi heti että haluaa kanssani naimisiin, muttei välttämättä häitä. EI AINAKAAN häävalokuvaajaa. Huoh. Tästä kinataan kyllä loppuun asti...Onko teidän muiden sulhasilla jotain ehdottomasti ei-ajatuksia vai oletteko samaa mieltä asioista? Entä miten olette saaneet tilanteen ratkaistua jos teillä on ollut aivan erilaiset ajatukset jostain asiasta?

2 kommenttia:

 1. Mä jouduin tekeen kompromisseja mustan värin suhteen, mä kun rakastan sitä ja oisin halunnu täysin musta-valkosen teeman kesähäistä huolimatta.. mut miehen mielestä meni liikaa hautajaistunnelmaks, joten lisättiin pinkki väri ja mustaa vähennettiin rajusti :) Mut ehkä hyväkin näin :)
  Ite haluisin pienemmät häät, kun taas miehen ansiosta vieraslista vain kasvoi ja kasvoi.. Mut lupas hän nyt budjettikriiseissä alkaa vähän karsimaan. Hope so jotta onnistuu siinä :D

  Mut ei meillä mitään noin suurta erimilisyyttä oo ollut. Edelleenkin oon sun kans samoilla linjoilla tuosta ruokapuolesta, mut siis en kyllä yhtään kannata miehen ideaa jättää hääkuvausta väliin. Täytyyhän se päivä jotenkin ikuistaa? Tarkottiko hän vain juhlissa kuvauksen poisjätettäväksi, vai myös teidän kahden potrettikuvatkin?

  VastaaPoista
 2. Siis hänen mielestä ei pitäisi ottaa kuvia ollenkaan, ei edes potrettikuvia koska vihaa kun häntä valokuvataan. Ja jos mahdollisesti joku kuvaa niin sitten vieraat tai joku puolituttu.

  Luulenpa että suurin ongelma tässä on se hinta. O on monta kertaa painottanut että hän ei todellakaan aio maksaa millekään valokuvaajalle yli 1000 euroa. Joten jos löytyy joku puolituttu joka tekee sen halvemmalla (mutta osaa kuitenkin kuvata hyvin) niin päädytään ehkä siihen vaihtoehtoon. En tiedä mistä johtuu tämä inho nimenomaan ammattivalokuvaajia kohtaan!?

  VastaaPoista