Sivut

11. kesäkuuta 2014

Vieraat ja ilmoittautuminen

Luin juuri Korpun postauksen vieraiden ilmoittautumisesta ja ajattelin itsekin siitä muutaman sanan kirjoittaa.

Kutsut laitettiin postiin  vapun aikoihin ja ensimmäiset ilmoittautumiset saatiin heti vapun jälkeen 2.5. Oli hauska huomata että niin moni oli heti päättänyt että on tulossa häihin ja äkkäsi siitä myös kertoa. Muutamia tuli vielä sitä seuraavalla viikolla ja siihen se tyssäsi. Kunnes nyt, viikkoa ennen ilmoittautumisajan päättymistä vieraat ovat aktivoituneet. Muutaman ilmoittautumisen jouduin sukulaisilta utelemaan ja vastaukseksi sain "Anteeksi, tottakai ollaan tulossa. Ei ymmärretty ilmoittautua kun se oli meille itsestäänselvyys että tullaan". Vähän tätä osasin odottaa, sillä suurin osa vielä ilmoittautumatta olevista on nimenomaan lähisukua. Sitten on myös ollut näitä jotka ilmoittautuu jonkun sukulaisen kautta, kuten nyt serkkuni. Heidän äitinsä soitti ja ilmoitti itsensä ja siinä samalla kaksi serkkuani perheineen. Joo, käyhän se noinkin mutta kun kutsussa lukee ilmoittaudu viimeistään 15.6 mennessä Empulle 040...... tai O:lle 040....... Mikä siinä silloin on niin vaikea ymmärtää, että kuitenkin ilmoittaudutaan omalle äidille eikä meille? No, ilmoittautumisaikaa sunnuntaihin saakka ja 42/60 jo tiedossa. Niitä viimeisiä odotellessa.

Muistatteko sen yhden kaverin josta olen kertonut? Joka ei osannut iloita meidän kihlauutisesta, joka teki jatkuvasti ohareita ja käyttäytyi muutenkin oudosti? Sanoin miehelle että olen 99% varma että tämä kaveri ilmoittaa kiitos, mutta ei kiitos. Ja niinhän siinä kävi. Tosin en uskonut että saisin sen kieltäytymisen ihan kirjallisena. Tuli vähän höntti olo. Postiluukusta tipahti tänään kirjekuori jossa meidän molempien nimet. Sisältä löytyi onnittelukortti jossa toivotettiin onnea ja rakkautta avioliittoon (se joka yleensä annetaan silloin hääpäivänä) ja sen sisältä vielä lappu jossa luki suurinpiirtein näin:

Turku, 9.6.2014

Kiitän sydämmellisesti kutsusta teidän häätilaisuuteenne 19.7. Valitettavasti en perhesyistä pysty osallistumaan juhlaan, ja pahoittelen vilpittömästi että joudun näin ollen kieltäytymään kutsusta.

Ystävällisin terveisin ja onnea hääparille toivottaen,

nimi ja allekirjoitus

Tämä siis ihmiseltä jonka olen tuntenut ala-asteelta saakka. Jonka kanssa olen ollut kuin paita ja peppu, jakanut salaisuudet, ilot ja surut. Näin virallinen ja kylmä vastaus. Olisi edes soittanut! Mutta tavallaan arvasin, sillä samalla tavalla hän teki meidän kihloihin menosta kuultuaan. Puhelu oli virallinen ja kylmä, ja ennen kaikkea tönkkö. Minä päätin nyt kuitenkin että tämä oli tässä. Minä en enää ota häneen yhteyttä, ottakoon itse jos haluaa. Mietin nyt myös että poistaisin hänet facebook-kavereista enkä enää lähettäisi joulukorttia( mieluummin haluan että hän vaikka soittaa ja kysyy mitä kuuluu kuin että lukee facebookista tapahtumat). Älkää nyt käsittäkö väärin, minä välitän tästä ihmisestä edelleen. Mutta en voi kerätä ympärilleni näitä joista minä välitän, mutta joille minä en ole minkään arvoinen. En jaksa jatkuvasti antaa kun en saa mitään takaisin. O:n mielestä tämä kaveri muuttaa mielensä jossain kohtaa elämää ja alkaa taas pitää yhteyttä. Minä en oikein jaksa uskoa tähän.

Että näin. 


4 kommenttia:

  1. Joo tää ilmoittautumisasia on kkyllä yks stressinaihe!
    Teillä varsinkin on vielä vierailla kirittävää. Huh!

    JA aikamoista käytöstä ystävältä! Ainakin selkeä kannanotto, kun ei viestillä vaikka ilmoittanut. Onhan tuo toki juhlavampi tapa,mutta kyllä mieltäisin sen myös loukkkaavammaksi. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä minun mielestä ystävä tai kaveri soittaa tai laittaa edes tekstiviestin eikä lähetä tuollaista kirjallista, kylmää viestiä.

      Poista
  2. Onpas meillä suomalaisilla huonot tavat. Samoja ilmoittautumismurheita näkyy olevan joka toisella. :/

    Tuohon erikoisesti käyttäytyvään kaveriisi haluan todeta sen, että olen itse ollut melko lailla vastaavassa tilanteessa, joka kärjistyi riidaksi asti. Nyt on kulunut pari vuotta ja välit ovat todellakin korjaantuneet. Jos teidän välinne eivät ole avoimen riitaisat, en lähtisi irtisanomaan omalta osalta kaveruutta enempää FB-kavereista poistamalla tms. En varmasti itsekään yhteyttä ottaisi, vaan antaisin asian olla. Häiden alla jokainen on herkillä ja stressaantunut, etkä varmasti kaipaa tähän enää mitään riitelyä. Mutta omasta kokemuksesta siis voin sanoa, että näitä sattuu ja ihmissuhteet muuttuu. Kannattaa keskittyä positiivisiin juttuihin ja jättää muut asiat kypsymään. Toivottavasti nuo ilmoittautumisasiat lutviutuvat muuten. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on nyt monta vuotta ollut tällainen yksipuoleinen ystävyys, joten luulen että on aika päästää irti tästä ihmisestä ja jatkaa elämää. En halua että hän "urkkii" elämääni fb:n kautta, vaan soittaisi mieluummin. En siis tee siitä suurta numeroa enkä haasta riitaa, joskus ihmiset vain kasvavat erilleen. Meidän välimme tuskin paranevat enää. En ole tästä asiasta stressannut, tiesin jo ennen kuin kutsu lähti että tämä ihminen tulee keksimään tekosyyn kieltäytyä. Harmi, ei siihen oikein muuta voi sanoa.

      Poista