28. lokakuuta 2012

Juhlapaikkoja ja pitopalveluita

Huhhuh. Tänään on tullut kirjoitettua tarjouspyyntöjä oikein urakalla. Lähetin sellaisen yli kymmeneen juhlapaikkaan ja melkein yhtä moneen pitopalvelu-firmaan. Ensimmäisestä tuli jopa vastaus jo. Muita odotellessa.
Tämän tein koska O:n kanssa suunnittelu ei nyt yhtään suju. Kaikki suunnittelu loppuu kustannusten pohdintaan, edes kuvia juhlapaikoista ei voi katsoa ennenkuin on hinta selvillä. Joten minähän selvitän. Myös O:n äiti on innostunut etsimään meille juhlapaikkaa. Hän on itse töissä koulun keittiösä ja tuntee näin ollen monta alan taitajaa, mm. eri juhlapaikkojen omistajat.

Yhtenä vaihtoehtona oli Liedon Vanhalinna. Tiesimme että siellä on oma pitopalvelu ja a-oikeudet. Jotenkin vain kuvittelimme että saimimme sen halvemmalla suhteiden avulla. Kyllä se saamamme kustannusarvio yllätti- huonolla tavalla. Melkein koko budjetti olisi mennyt tilavuokraan, ruokiin ja juomiin. Tuntuu että täältä on hyvin vaikea löytää paikkaa jossa olisi kohtuuhintainen tilavuokra (mielellään ei ollenkaan).

Katsotaan nyt mitä muista paikoista vastataan (toivottavasti edes vastaavat). Onneksi häihin on vielä reilusti aikaa. Tuntuu vaan että mitään muuta ei voi päättää ennenkuin juhlapaikka on valittu.

On meillä muutenkin pientä kinaa häihin liittyen. Minä haluan ehdottomasti pitopalvelun. Joka samperin juhlat on aina vietetty niin halvalla kuin mahdollista- ruoka on tehty itse, mekot ommeltu itse, kampaus ja meikki tehtu itse, kukat poimittu puutarhasta...Häihin saa tai melkein pitää mielestäni käyttää vähän rahaa. Minähän aijon mennä kampaajalle, meikkaukseen ja kynnet laittamaan. Minä haluan oikean valokuvaajan ja ennen kaikkea ruokaa pitopalvelun kautta. Kuten aikaisemmin kirjoitin äitini haluaisi tehdä kaikki tarjottavat yhdessä O:n äidin kanssa. Nyt O:kin on kallistumassa tähän vaihtoehtoon, sillä hän pelkää ruoan maksavan ihan liikaa.
Minäpä jo uhkailin että jos häihin tulee kotiruokaa, niin minähän en sinne tule. Sitten ei mennä edes maistraatissa naimisiin!


kuvat googlesta


Joudun nyt varmasti sen verran nöyrtymään että valitaan ruokavaihtoehdoksi se kammoamani buffetpöytä. Ei kai se loppujen lopuksi hassumpi vaihtoehto olo. Minä olisin niin halunnut pöytiin tarjoiltavan vaihtoehdon, mutta vieraslistan kasvaessa tähän ei taida olla mahdollisuutta. Blää. Pyysinpä kuitenkin siitäkin vaihtoehdosta hinta-arvion joka juhlapaikasta ja pitopalvelusta. Katsotaan mitä sieltä vastataan...

Mitä teidän häissä syödään?

3 kommenttia:

 1. Meidän häät vietetään mitä todennäköisimmin ravintolassa. Se tarkoittaa sitä, että ruoka tulee ravintolan omasta keittiöstä, buffet vaihtoehtona kylläkin. Menu on aavistuksen hintavampi kuin pitopalvelun halvimmat vaihtoehdot, mutta laatuakin kyllä silloin löytyy. Erillistä tilavuokraa ei ole, ja ravintola hoitaa siivouksen (ei maksua). Hintaa tietysti tulee alkoholitarjoilusta paljon enemmän, kuin jos hakisi viinakset Virosta, mutta stressivapaan juhlapaikan vuoksi olemme valmiita karsimaan alkoholitarjoilusta.

  Vielä haluaisin toivottaa paljon tsemppiä! Häiden toteutuksen suhteen kannattaa pitää oma pää, eikä taipua muiden mielipiteisiin, ettei myöhemmin harmita. Sulhasen kanssa olisi toki hyvä päästä asioista kompromissiin :)

  VastaaPoista
 2. Buffet toimii hyvin, ja mä ite tykkään siitä. Sillä oon aina jotenkin kammonut sitä että joku muu annostelee mun puolesta :D Sillä häpeän jättä ruokaa syömättä, ja joku muu voisi täyttää lautasen liian tyädeksi tai ahtaa siihen jotain mitä en todellakaan pysty nielemään.. Mutta ymmärrän kyllä harmistuksesi, ja etenkin sen ettet halua itse tehtyjä ruokia :)

  VastaaPoista
 3. Eiköhän tämäkin asia kohta selviä. :) Sen verran kivoja vastauksia on tullut esim. pitopalveluista et taidetaan ottaa se buffet-vaihtoehto. O:kin innostui kun kuuli hintaesimerkkejä. Nyt kun vielä löytyisi se juhlapaikka...

  VastaaPoista