16. maaliskuuta 2014

Hääkimppu ja vieheet

Kävin siis tilaamassa kukat jo jokin aika sitten ja mukaan otin jonkin sortin kuvakollaasin. En siis halunnut mitään perinteistä kimppua: ei pelkästään yhtä lajia kukkia, ei pyöreää eikä pisaranmuotoista, ei roikkuvaa...

Mitä sitten haluan? Haluan kimpun joka näyttää siltä kuin se olisi kasattu luonnonkukista ja vain poimittu kimpuksi. Rento, värikäs, ei minkään mallinen kimppu :D Floristi onneksi ymmärsi heti mitä tarkoitin ja alkoikin innokkaana miettiä mitä kukkia kimppuun tulisi ja mitä se maksaisi. Minullahan oli omat toiveet kukista: ehdottomasti neilikka, lisäksi freesia, ruusu, anemone, dahlia ja jaloangervo, koska haluan kimppuun epätasaisuutta ja "tupsuja".


Kaikkia näitä kukkia ei välttämättä saa, mutta annoin floristille vapaat kädet ja sanoin että kunhan jotain samankaltaisia kukkia. Hän ymmärsi kuitenkin ajatuksen kimpun tyylistä. Kimppuun saattaa lisäksi tulla ihan luonnonkukkia ja ehkä myös pioni tai kaksi, ja jotain vihreää. Ylläolevaan kuvaan merkkasin suosikkini, ja floristille jätin saman kollaasin avuksi.

Lisäksi tilasin 6 kpl vieheitä: O:lle, bestmanille, meidän isille ja minun ja O:n veljille. Erottuvatpahan sitten joukosta :) O:lle tulee hieman "hienompi" viehe, eli enemmän koristetta. Halusin vieheistä kuitenkin aika yksinkertaiset ja annoinkin floristille tämän kuvan malliksi.


Eli neilikka ja jaloagervoa, mahdollisesti vielä jotain muuta. Bestmanille tulee hieman muunneltu, ehkä yksinkertaisempi versio; isille tulee omanlaiset ja veljille omanlaiset. O:n vieheessä ainut pyyntö minun puolelta oli, ettei kukka olisi valkoinen. Kaikille siis tulee ilmeisesti jotkut vaaleanpunasävyiset kukat.

Kimpun hinnaksi sain arvioksi 70 euroa, vieheiden hinta laskettiin yläkanttiin 10 euroa/kpl (oikeasti siis 6 ja 10 euron väliltä). Lupasi että tämä laskelma pitää, eikä sen yli ainakaan mennä. Olen oikein tyytyväinen ja säästettiin hieman sillä olin budjetoinut meille 150 euroa kimppuun ja vieheisiin.

Niin ja meidän kukat tilataan siis täältä. Tätä kukkakauppaa on kehuttu netin keskustelupalstoilla ja täytyy sanoa että olin aivan myyty samantien kun astuin liikkeeseen, tuli niin hyvä fiilis siitä käynnistä (saattaa tosin johtua siitä että meidät otti vastaan omistajan kaksi ihanaa hauvaa :)  ).

Mitäs mieltä olette? :)

1 kommentti:

  1. Kimppusi kuulostaa ihanalta, jään mielenkiinnolla odottamaan miltä kimppu näyttää :)

    VastaaPoista