19. maaliskuuta 2014

Maanantai on toivoa täynnä

Vein maanantaina pukuni Fiancéen ompelijalle pelonsekaisin tuntein. Olen stressannut ainakin neljä viikkoa sitä, miten puku tulee istumaan päällä ja mitä muutoksia siihen voi tehdä. Lähinnä sitä, kun edellinen morsian on kaventanut yläosaa enkä ole kertaakaan saanut nyörityksen takana olevaa kangaspalaa kiinni toiselle puolelle niin ettei selkä näy. Tammikuussa siskoni kävi täällä auttamassa sovituksen kanssa, ja sillon jäi kyllä niin epävarma fiilis koko puvusta. Löysin itseni katselemasta muita pukuja netistä.

Nyt voin kuitenkin huokaista helpotuksesta sillä yllätyin kyllä niin positiivisesti ompelijan luona. On kyllä todellakin väliä kuka sen puvun päälle nyörittää (ei millään pahalla sisko), ja taitaa tällä ruokavaliollakin olla jotain osuutta asiaan. Puku istui paremmin kuin koskaan ennen (joo tiedän, olen kokeillut sitä vain kaksi kertaa aikaisemmin...) ja minulle ilmestyi ihan oikea vyötärö. Mikään paikka ei tursuillut ja nyöritys meni todella kauniisti. Ompelija myös rauhoitteli ettei se pala yleensä menekään kiinni, kun kaikki morsiamet ovat ihan eri kokoisia ja se puku tehty "tehdasasetuksin". Ompelija lupasi siirtää sitä kangaspalaa että se saadaan kiinni hääpäivänä eikä selkä vilku. Lisäksi pukua lyhennetään, mutta ei minun arvioimaa 15 senttiä vaan ihan 5 cm. Pukuun tehdään myös sydänpääntie, joka saa sen näyttämään vielä paremmalta. Muoto tehtiin nuppineuloilla ja siitäkin jo näki miten puku muuttuu. Pääsen sovittamaan pukua kun muutokset on tehty ja sen jälkeen se jää säilytykseen liikkeeseen kunnes sen sieltä joskus lähempänä häitä haen. Ajattelin sitten vielä lähempänä kysyä jos olisi mahdollista hakea ja saada se puettua vasta hääpäivänä. Muuten täytyy ottaa Kaaso mukaan, niin opettavat hänelle sitten miten se puku nyöritetään.( Niin ja ostinpa vielä uuden vannealushameen kun puvun mukana tullut teki puvusta ihan liian runsaan minun makuuni. Mutta ei kerrota O:lle ;)   )

En tiedä montako kertaa kiitin sekä ompelijaa että Tiinaa, niin helpottunut olin sovituksen jälkeen. Nyt voi taas keskittyä niihin muihin hääjuttuihin oikein kunnolla. Minulla oli muuten jo ne puvun alle tulevat alusvaatteet, kengät ja korut mukana niin sain nähdä kokonaisuuden. Ja hyvältähän ne näytti. Voisin ottaa äidin mukaan kun muokkaukset on tehty, ilahtuisi varmaan. Äiti kun on nähnyt pukuni vain kerran, kuvasta.

1 kommentti:

  1. Ah, Fiancée on ihan huippupaikka! Omakin pukuni oli sieltä ja palvelu oli tosiaan niin sydämellistä ettei tosikaan. Ihanaa, että saat nauttia heidän palveluistaan. :)

    Huomasin myös, että olet Turun seudun morsiamia. Uusi hää- ja juhlapalveluita tarjoava yritykseni toimii täällä Turun alueella ja haluan vain vinkata, että puoleeni voi kääntyä missä tahansa häiden suunnitteluun liittyvässä asiassa. Nettisivuiltani löytyy mm. somistevuokraamo. :) www.sarandia.fi

    VastaaPoista