10. marraskuuta 2012

Budjetti- ja hääpohdintaa

Taas on viikko mennyt, onneksi suht nopeasti. Häärintamalla on aika hiljaista. Joka ikinen keskustelu päättyy O:n osalta "aika kallista" lauseeseen. Sen jälkeen kun jäi hääpaikka näkemättä mikään ei ole jaksanut kiinnostaa.

Itseasiassa koko hääaihe alkoi ahdistaa. Kaikki on täälläpäin niin kallista että pelkkään juhlapaikkaan, ruokiin ja juomiin menisi melkein koko budjetti. Pitäisi säästää enemmän rahaa, ja kun minä olen tällä hetkellä ainoa joka tässä perheessä tienaa (ja niin tulee olemaan häihin saakka).

O oli taas miettinyt ruokapuolta. Hän sanoi saavansa minut suostumaan siihen että sukulaiset osallistuvat ruoanlaittoon. Ja arvatkaas mitä? Minä suutuin...taas. Itseasiassa esitin asian niin että sitten on turha edes järjestää häitä. Jos kaikki on kiinni siitä että on liian kallista niin mennään sitten vaikka samantien maistraatissa naimisiin ja lähetetään vieraille kortit että kahville saa tulla jos kiinnostaa. Taas piti selittää se sama asia kuin viimeksikin. Olen aina viettänyt kaikki juhlat kotona, ruoat on aina tehty itse, kampaukset aina tehty itse, juhlavaatteet aina ommeltu itse, kuvat aina otettu itse. Olen menossa naimisiin vain tämän yhden kerran, tällaista juhlaa en sen jälkeen enää aio järjestää. Haluan siis tämän ainoan kerran ostaa juhlamekon, käydä kampaajalla, syödä hyvää ei-itse-valmistamaa ruokaa ja otttaa valokuvat valokuvaajalla.

O onneksi ymmärsi että se ruoka-asia on minulle todella tärkeä. Hän jopa lupasi ettei enää ota asiaa puheeksi, sillä se ei ole vaihtoehto. <3

Ärsyttää se että minä yritän etsiä vaihtoehtoja mutta niitä ei tunnu olevan. On toki vielä juhlapaikkoja joista ei ole vastattu tarjouspyyntöihin. Mutta kun nekään eivät ole halpoja vaihtoehtoja. Olen siis selvittänyt näitä hieman halvempia vaihtoehtoja. Paikan ulkonäkö ei siis ole niin tärkeä jos saisimme sen hieman halvemmalla (ei nyt kuitenkaan mikä tahansa ränsistynyt ja likainen paikka).
Täälläpäin on mm. seura-ja kerhotaloja jotka sopisivat hyvin hääjuhlapaikaksi. Aika yksinkertaisia ja ajattelisi hinnan olevan sen mukainen. Mutta ei: vuokra on 135-190 euroa PER TUNTI! Siis mielestäni aivan ryöstöä. Ja kun juhlat kestäisivät n.8-10 tuntia. Kamalaa! Edes kauneimmat juhlapaikat eivät ole tilavuokraltaan niin kalliita. Minä en vain ymmärrä.


Blää! Häiden suunnittelun pitäisi olla ihanaa puuhaa. Nyt tulee vain surku :(


2 kommenttia:

  1. Onko teillä kovin isot häät tulossa? Jos juhlaväen määrää saa karsittua, niin tuollaisilla ryöstö-tilavuokrilla kannattaa jo harkita hääjuhlan pitämistä ravintolassa, jos sielläpäin on joku tunnelmaltaan sopiva. Usein niissä ei ole erillistä tilavuokraa, vaan juhlia saa menun hinnalla. Toki menu on aavistuksen kalliimpi per nenä kuin kilpailutetuilla pitopalveluilla, mutta eipä tarvisi stressata niin kamalasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä hetkellä vieraslistalla n 80 vierasta. Tästä listasta saa karsittua korkeintaan 15 henkilöä, joten ravintolahäät eivät tässä kohtaa ole vaihtoehto. Vaikka sitäkin jo ehdin miettiä.

      Poista