Sivut

26. marraskuuta 2012

Siitä meidän valokuvaajasta...

Kerroin joku aika sitten että ollaan O:n kanssa mietitty jos palkattaisiin eräs puolituttu harrastelija ottamaan hääkuvat. Hän on siis todella taitava ja ottaa aivan ihania kuvia.

Tällä kyseisellä henkilöllä ei ole minkäänlaista kokemusta juhlien kuvaamisesta. Hän kuvaisi ensimmäiset hääkuvansa meidän häissä. Minua se ei niinkään haittaa. Haluaisin antaa hänelle mahdollisuuden saada kokemusta ja kehittyä kuvaajana. Vastapalveluksena saisimme kuvat hieman edullisemmin.

Tässä tulee nyt se MUTTA:

Keskustelin kyseisen henkilön kanssa siitä mitä hän pyytäisi kuvaamisesta (dokumentaarinen koko päivän kuvaus ja potretit). Tämä henkilö kertoi jutelleensa valokuvaajaystäviensä kanssa (joilla siis paljon kokemusta erilaisista tilaisuuksista) mitä he ovat pyytäneet. Vastaukseksi hän oli saanut 1000+ euroa, joten näppäränä tyttönä hän ilmoitti minulle hinnakseen 1000 euroa.

Ihmettelin kyllä kovaan ääneen O:lle kun sain tämän tiedon. Henkilö jolla ei ole minkäänlaista kokemusta hää- tai muidenkaan juhlien kuvaamisesta pyytää palkkaa yhtä paljon kuin ammattikuvaajat täälläpäin.

Siihen jäi sitten se juttu. Pakko kai valita joku ammattilainen. En kyllä (anteeksi nyt) ikinä maksaisi 1000 euroa henkilölle jolla ei edes ole kokemusta, olkoon miten paljon työtä tahansa kuvien jälkikäsittelyn kanssa.

O:n mielestä valokuvat ovat turhia (sillä hän ei pidä siitä että häntä kuvataan) ja turhan kalliita, ja hänen mielestä voisimme yhtä hyvin vain pyytää erästä ystävää (joka tulee olemaan vieraana) valokuvaamaan.

Että näin.

4 kommenttia:

  1. Aika suolanen hinta on kyllä. Kannattaa kilpailuttaa kuvaajia, me saatiin ammattilainen jolla on kokemusta myös jonkun verran hääkuvaamisesta hintaan 650e, laitoin 10:lle eri kuvaajalle viestiä ja kallein olikin yli 2000e ja muut tolta väliltä.

    VastaaPoista
  2. Sanoisin, että halvemmalla saa jo ihan ammattilaisenkin. Ei välttämättä nimekkäimmästä kuvaamosta kaupungissa, mutta ammattilaisen. Tonnilla odottaisin niin laadukasta jälkeä, että jos kaikki ei ole niinkuin olet toivonut, pitäisi melkein pystyä ystävälle sanomaan että en maksa täyttä hintaa tästä laadusta. Ja siihen tilanteeseenhan ei kukaan halua :(

    VastaaPoista
  3. Joo täytyypä ruveta lähettämään valokuvaajillekin tarjouspyyntöjä. Hiukan harmittaa :/

    VastaaPoista