24. marraskuuta 2012

Hääpaikkoja ja joulukoristeita

Tänään on tullut siivottua ja koristeltua koti joulua varten. Nyt on niin ihanan kodikasta. Tänä vuonna sain myös ulkovalot parvekkeelle. Ihanaa, kohta on joulu. On niin epäreilua että tähän aikaan vuodesta joutuu olemaan töissä. Haluaisin vain olla kotona fiilistelemässä, askartelemassa ja valmistamassa joululahjoja.

Ostin tänään bussiliput valmiiksi joulukuista matkaamme varten. :) En millään jaksaisi odottaa...

Häärintamallakin on edistytty. Otin yhteyttä muutamaan juhlapaikkaan ja sain vastauksen heti. Paikat ovat aika yksinkertaisia mutta tilat ovat siistit ja tarpeeksi isot. Vaativat ehkä hieman koristelua, mutta hei sehän on vain mukavaa puuhaa. :)
Ensi viikonloppuna ajattelimme käydä katsomassa näitä paikkoja, toivottavasti silloin onnistaa!

Hääsuunnittelu helpottuu meidän osalta todella paljon heti kun on juhlapaikka tiedossa. Sitten voidaan rauhassa keskittyä valitsemaan kirkko, pitopalvelu, valokuvaaja jne. Nämä mainitsemani juhlapaikat ovat myös hieman kohtuullisemman hintaisia kuin aikaisemmat katselemani paikat. On kamalaa miten paljon yhdestä illasta joutuu maksamaan. Olin kyllä valmistautunut siihen että kaikki maksaa, mutta yllätyin todella miten paljon kaikki oikeasti maksaa. Laskeskelin alustavaa budjettia kirjoittamalla vihkoon mitä suurin piirtein uskon asioiden maksavan. Loppusummaksi tuli melkein 8000 euroa ja siitä puuttui vielä vaikka mitä. Ja olin kuitenkin laskenut mukaan vain ne tärkeimmät: juhlapaikka, ruoka, juomat, valokuvaaja, sormus, pukeutuminen...Meidän budjetinhan on tarkoitus olla 6000 euroa, mutta hieman epäilen ettei se tule riittämään. Tähän vaikuttaa se että haluamani sormus maksaa n.1500 euroa. Lisäksi haluan tarjota vieraille hyvää ruokaa mukavassa paikassa. Ja ottaa nätit kuvat koko päivän ajalta. Vieraslistakin on kasvanut n. 50 vieraasta 77 aikuiseen ja 7 lapseen...

Noh, jos saadaan jompikumpi mainitsemistani paikoista niin pysytään ehkä budjetissa. :)

Jokos te muut olette aloittaneet jouluhössötyksen? Ihanaa viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Jouluhössötys on parasta! Mutta mieheni painostuksesta oon säästänyt ekaan adventtiin jouluverhojen vaihdon, ekat piparit ja joululaulut:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on soitettu joululauluja jo viikon verran. :) Ekat piparitkin leivoin jo kuukausi sitten. Tänään vuorossa joulukorttien askartelua.

      Poista