Sivut

17. helmikuuta 2013

Häämatkamietteitä

Täällä on nyt katseltu häämatkakohteita ja yritetty miettiä minne haluttaisiin lähteä, mitä siellä kohteessa halutaan tehdä ja koska sinne lähdetään. O haluaa paikan jossa voi tehdä jotain muutakin kuin löhöillä rannalla, kun taas minulle riittäisi aurinko, valkoiset hiekkarannat ja turkoosi meri. :)Tärkeää on myös ettei paikka ole mikään turistirysä, siksi matka saattaa olla aavistuksen kalliimpi.

Matkalle ajateltiin lähteä hiukan syksymmällä eikä heti häiden jälkeen. Näin saamme ensin nauttia Suomen kesästä ja kun täällä alkaa kurja, sateinen ja pimeä syksy me pääsemme sitä pakoon jonnekin lämpimään.

 Nämä kohteet minä esittelin O:lle:



Barbados. Ei liikaa turisteja. Paikalla voi löhötä rannalla, snorklata/sukeltaa tai nauttia upeasta luonnosta ja kulttuurista. Paljon matkatoimiston järjestämiä retkiä. Ei aivan liian kallis, voisi hyvin viettää kahden viikon loman :)




Mauritius. Tämä on ollut minulla haaveena ja pitkään. O kuitenkin tyrmäsi ehdotuksen heti kun kuuli että Mauritius on lähellä Afrikan rannikkoa (ja etenkin Somaliaa). Ei suostu merirosvojen panttivangiksi :D



Seychellit. Kaunis paikka, muttei kuulemma mitään tekemistä O:n mielestä. Minä pelkään sukeltamista ja täällähän kaikki tekeminen liittyy jotenkin veteen. Miksei se ranta ja uiminen riitä?

Sitten niihin vaihtoehtoihin jotka kelpasivat :)



Malediivit. O tykästyi. Siellä riittäisi tekemistä kummallekin, eikä muuten ollut aivan liian kalliskaan. Jos nyt lasketaan että häämatka on se "Once in a lifetime" -matka johon saa käyttää vähän enemmän rahaa. Tuskin lähdetään sen jälkeen enää ihan tämmöisiin lomakohteisiin... :(

ja



Bora bora. Ihanaa, minä haluan tuollaiseen veden yllä olevaan bungalowiin! Parasta kun saisi tähystellä kaloja, ja käydä uimassa koska haluaa. Tämä kohde oli kyllä aika kallis, mutta ehkä sitä hintaa saisi pienemmäksi jos varaisi matkan muualta kuin matkatoimiston kautta. Minä ihastuin ja O:kin näytti tykkäävän. Paikan päältä löytyy jos jonkinnäköistä tekemistä aina snorklauksesta hain syöttämiseen. :)

ja vielä





Kaikki postauksen kuvat googlesta
Bali. Täältä löytyy niin rantaa kuin aktiviteettejakin. Elefanttisafari, koskenlaskua, perinnetansseja, shoppailua, viidakkovaelluksia, ratsastusta, benji-hyppyjä,...melkeinpä mitä tahansa! Ja kun tarkistin hinnan se oli itseasiassa aika edullinen kahden viikon lomasta. Jei!


Odotan vielä että O kertoo minulle omat ehdotuksensa, tosin tuo Bora bora oli jo yksi niistä.

Häämatkabudjettia ei vielä ole, kun hääbudjettiakin vasta kasataan. Ja O:n käsitys rahoista on, noh ei ihan ajan tasalla. :D

Jokos teillä on häämatkakohde, ajankohta ja matkabudjetti päätettynä?

5 kommenttia:

  1. Häämatkaa ollaan suunniteltu, ehkä suoraan häitten jälkeen lähdetään jos vaan töitä saadaan vapaata :) meillähän on siis ne häät tammi- tai helmikuussa, joten olisi ihan lähteä silloin pakoon tätä suomen kylmyyttä. Matkabudjetti tulee osin häälahjoista, pyydetään vain rahaa tilille lahjaksi :)ehkä vähän tönkköä, mutta astioita ja kulhoja meillä riittää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, samoin minä ajattelin et voitaisiin tehdä, pelkää rahaa lahjaksi. Meillä kun tuota tavaraa on jo ihan riittävästi...

      Poista
  2. Kaikki nämä kohteet vaikuttavat siltä kuin olisivat suoraan paratiisista! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo :) Vaikea arvata kuvien perusteella mitä minä häämatkalta haluan (valkoiset rannat, turkoosi meri, löhöilyä...) :D

      Poista
  3. Hihii, meillä on aivan samanlaisia häämatkatoiveita! Tarkoituksena olisi lähteä once in a lifetime -matkalle, eli reissuun ja kohteeseen, joka jää ainutlaatuisena matkana muistoihin. Tästä johtuen emme aio lähteä häämatkalle heti häiden jälkeen. Me kun olemme vielä opiskeleva/vasta valmistunut pariskunta, ei budjetti edes riittäisi tällä hetkellä siihen unelmien häämatkaan. Mieluummin siis rentoudumme häiden jälkeen pienellä minilomalla ja lähdemme varsinaiselle häämatkalle vasta myöhemmin. Paitsi jos tässä puolentoista vuoden aikana tipahtaa lottovoitto.. ; )

    VastaaPoista