11. syyskuuta 2012

Hääsuunnittelua...

Meidän sormukset

 Ollaan jo keskusteltu aika paljon O:n kanssa siitä mitä halutaan ja koska mikäkin asia hoidetaan.

Päivämäärä päätetään vasta vuodenvaihteen jälkeen (vaikka voi olla että se kuitenkin tapahtuu aikaisemmin, onhan minulla kaikki päivämääräehdotukset valmiina :) ). O:n mielestä hääjuhlapaikka on yksi tärkeimmistä asioista, joka myös pitää päättää ensin. Ajateltiin että selvitetään mitä paikkoja täällä päin on ja käydään katsomassa, jotta sitten voidaan varata mieluinen paikka ajoissa.

Pyysin myös että pitäisimme nyt jo ns "suunnittelupäivän" kun käymme läpi mistä O pitää ja mistä minä pidän sekä kummankin toiveet jotta saamme selville paljonko ajatuksemme eroavat toisistaan. Siinä samalla voisi sitten sopia mitkä asiat hoidetaan ensin ja muutenkin vähän jutella aikataulusta, budjetista jne.

Tähän asti ollaan keskusteltu näistä:

-häitä vietetään heinä- tai elokuussa 2014
-vieraita on noin 65 + max 10 lasta
-lapsille jotain tekemistä, hoitaja...
-halutaan panostaa ruokaan ja tunnelmaan, ehdottomasti ei buffetia ruokavaihtoehtona
-juhlapaikkana joku kiva, ei koulun liikuntasalia tai mitään sen näköistä
-O ei halua uutta sormusta, minulla kaksi vaihtoehtoa (kerroin toisesta aikaisemmassa postauksessa)
-lahjaksi pyydetään vain rahaa, en halua nurkkiin mitään ylimääräistä mitä ei voi antaa tai heittää pois vain koska se on häälahja
-pyydän kaasokseni hyvää ystävääni, O ei vielä ole päättänyt bestmania (joukossa saattaa olla mielensäpahoittajia)
-ollaan kuunneltu muutamia häämusiikkivaihtoehtoja
-ehdotin että jos valssin sijaan tanssitaan tanssi

Häihinhän on vielä melkein kaksi vuotta aikaa joten yritän jotenkin hillitä itseni liialta suunnittelulta. Mutta koska kirkko ja juhlapaikka on varattava viimeistään ensi kesänä, on mielestäni hyvä tehdä vähän pohjatyötä jo nyt. :)
Tammikuussa Turussa järjestetään häämessut ja arvatkaa olinko iloinen kun tajusin että pääsen sinne! Minua on pitkään myös haluttanut käydä hääpukuliikkeessä, jos ei muuten niin ihan huvin vuoksi. Olen huomenna menossa käymään ystäväni luona (sen jota aion pyytää kaasoksi), ja ajattelin ehdottaa jos hän lähtisi seuraksi sovittamaan pukuja joku päivä.

Miten te muut olette aloittaneet hääsuunnittelut?

2 kommenttia:

 1. Tuntuu ihan hassulta lukea teidän hääsuunnitelmista. Olettepa te jo pitkällä vasta tässä vaiheessa, mutta varmaan parempi niin.

  Meillä mentiin niin että ensin 2,5 vuotta seurustelua sitten yllätyskosinta, mikä siis tapahtui kesäkuussa ja nyt joulukuussa on häät suunnitelmissa. Mulle olis käynyt vaikka ensi vuosikin tai ensi kesä tai joulu 2013 mutta sitten alettiin miettiä että hulluksihan tässä tullaan jos joudutaan yhtä päivää suunnittelemaan monen vuoden tai edes vuoden päivät.
  Yllättävän nopeaa sitten lähti suunnitelmat käyntiin. Kesäkuussa juhlittiin kihlajaisia ja ei osattu sanoa sen tarkempaa hääpäivää kuin joulu-tammikuussa. No nyt syyskuussa vasta varattiin kirkko ja juhlapaikka ja pitopalvelu ja kampaaja ja valokuvaaja. Kaikki nämä sain varattua yhdessä viikossa ja no nyt pitäisi vaan alkaa kiertelemään hääpukuliikkeitä ja ostaa vihkisormus. No sormus tulee ainakin olemaan helpompi juttu, koska emme asu Suomessa ja kihlasormukseksi mies osti jo hyvin pramean timanttisormuksen joten vihkiksi meille tulee molemmille sitten ihan siletä valkokultaiset ja yksinkertaist sormukset :)

  Saanko kysyä että miksi haluatte noin pitkä kihlausajan? Tai mitkä syyt tähän ajoivat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme vain keskustelleet hieman siitä mitä kumpikin haluaa, emme varsinaisesti ole päässeet aloittamaan häiden suunnittelua vielä.

   Sain opintoni päätökseen joulukuussa 2011 ja O opiskelee edelleen, joten rahaa on säästettävä jonkin aikaa. Lisäksi haluamma molemmat kesähäät, mutta O:n mielestä (ehkä myös minun mielestä) ensi kesä on liian aikaisin. Tästä syystä häät ovat vasta 2014 mutta ei tuo minun mielestäni ole niin pitkä aika. En kuulu niihin jotka ajattelevat että häät on järjestettävä vuoden kuluessa kosinnasta.

   Poista