2. maaliskuuta 2013

Kun mistään ei tule mitään

Plääh.

Hääsuunnittelu ei nyt viimeaikoina ole maistunut. Osasyynä tähän on raha. Tein pienen laskelman kaikista isommista rahareijistä (juhlapaikka, sormus, hääpuku, pitopalvelu, valokuvaaja...) ja laskin kaiken halvimpien tarjousten ja päätettyjen budjettien mukaan. Ja tuon laskelman mukaan hääbudjettimme ylittyisi ainakin tuhannella eurolla.

Tiedättekö sen tunteen kun on pitkään haaveillut jostain ja tietää mitä haluaa, mutta joutuu tyytymään johoinkin muuhun koska se on halvempaa? Siltä minusta nyt tuntuu. Eka hääpukusovitus oli hirmu kiva kokemus, kunnes katsoin pukujen hintaa. Yli budjetin, reippaasti. Budjettilaskelman tein itseasiassa kun mietin riittäisikö pukuun sittenkin hiukan enemmän rahaa. No eipä riitä.
Minusta me säästimme jo huimasti rahaa, kun päätin teetättää sormukseni kultasepällä. Sormus tulee maksamaan noin puolet siitä mitä alunperin oli suunniteltu. Ja juhlapaikkassakin säästämme huiman summan. En siis ymmärrä miksi sitä rahaa ei nyt ole tarpeeksi?

Tuntuu turhauttavalta säästää kuukausi toisensa jälkeen ja huomata että säästettävä summa ei koskaan tule täyteen...

Eipä ole vähään aikaan juteltu pitopalveluista tai valokuvaajista kun aina se raha on ongelmana. Ja nämähän pitäisi pikkuhiljaa jo varata...

Olen viime päivinä yrittänyt netistä metsästää käytettyjä hääpukuja, sillä ne ovat halvempia. Onhan siellä ihan hienoja pukuja. Minua on kuitenkin enemmän houkuttanut tuo hinta. Halvimmillaan joku myy viime kesän pukunsa 150 eurolla. Mutta, onko minun tyydyttävä nättin muttei täydelliseen pukuun, vain jotta säästäisimme rahaa? Inhottava ajatella että katuisin valintaa häiden aikaan, tai jälkeen.

Tosin O:n ensimmäinen kommentti kun kerroin katsovani käytettyjä hääpukuja oli "Siiten käyt kyllä heti ensin siuhkussa kun otat sen hjääpäivänä pois". :D Hän kun ajatteli ettei sitä ole pesetetty välissä ja siinä on vielä edellisen käyttäjän "jälki".Miten teillä muilla raha vaikuttaa suunnitelmiin? Ymmärrän toki ettei kaikkea voi saada, mutta oletteko joutuneet luopumaan monesta unelmasta budjetin takia?

p.s. tulisi se lottovoitto tänään niin saisi edes sen unelmien hääpuvun (sitten kun sellainen löytyy...)

14 kommenttia:

 1. Tiedän niin tunteen. Meillä meni koko hääsuunnitelmat uusiksi, kun mietittiin meidän säästömahdollisuuksia. Hääsuunnitelmat ovat täysin auki vielä, ja mahdollisuutena on jopa että häitä siirretään vuodella tai parilla. Pettymystä on vähän lievittänyt muut kivat asiat, mitä on lähitulevaisuudessa tiedossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ainakin O:n vanhemmat ovat valmiita maksamaan jopa puolet häiden kustannuksista. Mutta kun haluan että vain minä ja O päätetään asioista, niin sittenhän maksetaan ne häätkin kokonaan itse.

   (Nyt ehkä hieman kaduttaa tuo päätös :P Pääsisi helpommalla jos vain pyytäisi avustusta...)

   Poista
 2. Mun mielestä koitatte säästää jostain muusta kuin puvusta, sillä niin pinnalliselta kun se kuulostaakin niin puku on morsiamelle yks tärkeimmistä (tärkein) hankinta miehen lisäks tietenki hääpäivänä :P Esim juhlapaikan koristelussa voi säästää tosi paljon, asusteissa voi säästää.. jos yöpalan tekis ite valmiiks, siinä säästäis. Kyllä te vielä jotain keksitte, mutta älä siinä puvussa ainakaan tyydy "johonkin ihan kivaan". Sen täytyy olla sun mieleinen. Ja kun meet sovitteleen, ilmota heti sun maximibudjetti puvulle, niin ei sun kokeiltavaks raahattais mitään sen kalliimpaa. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puvun tärkeyttä olen yrittänyt O:lle korostaa, ja kertonut etten halua tyytyä johonkin ok-pukuun vain koska se oli halpa. Kamalaa jos vielä vuosia myöhemmin kaduttaa ettei hankkinut sitä unelmien pukua.

   Täytyy kokeilla tuota budjetin kertomista seuraavalla sovituskerralla.

   Poista
 3. Jos tiedossa on joku tietty puku tai tietty tyyli, niin suosittelen koittamaan myös esim. naimisiin.infon ostetaan-osastoa. Sinne ostoilmoitus omine toiveineen, monilla on tainnut sitä kautta tärpätä! Sinullaon vielä niin paljon aikaa, että hyvin voit koittaa löytää juuri sopivan puvun käytettynä ennenkuin on kiire tilaamaan :). Ja tiedän paremmin kuin hyvin tuon budjettituskan, kaikkeen menee niin järkyttävän paljon rahaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota pitää kokeilla. Onneksi ei vielä ole kiire. Kyseessähän on vain malttamaton morsian :D
   On se kumma että vaikka kaikessa laskee säästävänsä jonkin verran, niin raha ei kuitenkaan riitä. :/

   Poista
 4. Itsekin olen haaveillut käytetystä tai mahdollisesti vuokrapuvusta. En aio pukua kuitenkaan pitää itselläni häiden jälkeen ja minua pelottaa sen myyminen, onnistunko siinä?
  Kuitenkin pukuja netissä selatessani, ei sopivaa käytettyä pukua ole tullut vastaan. Täytyy siis ostaa uusi.
  Itsekin, kun kävin pukuja sovittelemassa olin aika ihmeissäni, että missä on ne hääpukuliikkeiden puvut, joissa netissä mainitaan hinnaksi 800-1200€?!?! kaikki tuntui olevan lähemmäksi 2000€. :( Olen itse siitä onnellisessa asemassa, että äitini on luvannut maksaa puvun, muuta avustusta emme suvulta saa. Mutta puvun ostaminenkin helpottaa budjetissa huomattavasti.
  Olen myöskin samaa mieltä muiden kanssa, että kannattaa löytää se oikea puku. Ja hei, alennusmyynnit alkaa taas kesällä hääpukuliikkeissä! Alkusyksyllä myyvät pilkkahintaan vuoden 2013 pukuja ja onhan noita kamppiksia aina välillä.
  Stockalla on nyt -20% hääpuvut (vaikka se ei ole paljoa) ja aina saattaa löytyä joku "viimeinen" kappale halvemmalla.
  Onnea metsästykseen, suunnitteluun ja budjetointiin. Kyllä teille vielä häät saadaan, älä huoli :) Mutta todellakin tiedän mitä tarkoitat! Niin paljon ihanaa olisi tarjolla ja liian vähän aikaa säästää :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiin ja vielä, jos näet jollain tämän kesän bloggarilla ihanan puvun, niin ei muuta kuin kysymään onko puku myynnissä ja voisiko sitä tulla sovittamaan! Sitten voisit bloggarin häiden jälkeen sen itsellesi lunastaa valmiiksi :) Tiedän näinkin käyneen ;) itse olen silmä kovana tarkastellut muiden pukuja, josko sieltä löytyisi myös itselle se "the puku" josta voisi sitten kysyä, onko se myynnissä :)

   Poista
  2. Tuo onkin muuten hyvä idea. Täytyy vain odotella että tämän kesän morsiamet alkavat blogeissansa paljastaa millaisen puvun ovat löytäneet :)

   Poista
 5. Ootko kattellut huuto.netistä pukuja, siel on ihan hulluna, ihania ja kamalia! :D Ja facebookin hääkirppareilla löytyy vaihtoehtoja myös! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naimisiin. infosta ja Huuto.netistä olen yrittänyt katsella. Täytyykin käydä katsastamassa tuo facebookin hääkirppis :)

   Poista
 6. Minäkin olen sitä mieltä, että älä puvussa tyydy mihinkään mikä ei ole juuri täydellinen. Sitten tingitään jostain muusta tai mennään vaan budjetissa yli.

  Oletko miettinyt, että tilaisit puvun netistä? Oma ihana täydellinen häämekkoni maksoi tullien kanssa yhteensä 300€.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän mennessä olen lukenut vain huonoista kokemuksista ja huonosta laadusta noista tilatuista, halvemmista puvuista. Olen niitä nyt kuitenkin kurkistellut ja voi olla että sellaiseen päädyn, jos muualta ei löydy. Pitäisi vain uskaltaa kokeilla, eihän sitä muuten tiedä :)

   Poista
 7. Kannattaa ehkä myös mennä katsomaan joitain käytettynä myytäviä pukuja ihan avoimin mieli. Usein puvut tuntuvat ihan erilaisilta päällä kuin kuvissa. :) Sitten on iloinen yllätys jos ihastuu johonkin edullisempaan pukuun.

  VastaaPoista