30. maaliskuuta 2013

Siitä kirkkokonsertista...

Huhhuh, niin raskas työviikko takana etten ole jaksanut kertoa edes siitä viimeviikkoisesta häämusiikkikonsertista jossa oltiin. Mutta tässä tulee.

Käytiin siis Raision kirkossa kuuntelemassa häämusiikkia. Päivä ei ehkä ollut paras, sillä minua oli aamusta asti yskittänyt. Ja tietenkin sitten kirkossa, jossa pitäisi olla hiljaa ja kuunnella se yskä yltyy kamalaksi...Onneksi oli mynthonit ja vesipullo mukana.

Minulla oli jo omat suosikkini, mutta ajattelin että avoimin mielin mennään kuuntelemaan. Ensimmäinen marssi oli melodialtaan tuttu, mutten tiennyt että sitä käytetään häämarssina. Kyseessä on siis E. Elgarin The Land of Hope and Glory. Kirkossa soi kohta joka alkaa tuon videon kohdasta 1:50.


 Kirkossa konsertti jatkui R. Wagnerin Morsiuskuorolla oopperasta Lohengrin, F. Mendelssohnin marssilla näytelmästä Kesäyön unelma sekä G.Verdin Grand March oopperasta Aida. Kaikki perinteisiä, ja tunnistinhan minä ne lopulta vaikka alut hämäsivät.

Marssien välissä kuultiin muutama "kirkoon sopiva" laulu kuten F. Schubertin Ave Maria ja T. Kirkkomäen Häälaulu (joka oli minulle ihan tuntematon). Tuon Ave Marian kuullessani minulla nousi kaikki karvat pystyyn ja hyvä ettei kyyneleet valuneet poskia pitkin. Niin kauniilta se kirkossa kuulosti. Minä yhdistän kuitenkin tuon kappaleen hyvin vahvasti jouluun, enkä siksi osaa kuvitella sitä meidän kesähäihin. Hyvin kaunis kuitenkin.


Häämarssien jatkuessa omat suosikkini soivat. Nimittäin T. Kuulan Häämarssi ja M. Hakanpään Trumpettisävelmä. Siinä välissä kuultiin myös E. Melartin Juhlamarssi näytelmästä Prinsessa Ruusunen. Aikaisemmin O ei oikein ole pitänyt tuosta Trumpettisävelmästä. Hänen mukaansa se on liian mahtipontinen ja "pomppiva". raision kirkon kanttori soitti sen kuitenkin rauhallisemmin ja tasaisemmin ja O pitikin siitä versiosta hyvin paljon. Jei! Marko Hakanpää sattuu olemaan Turun Mikaelinseurakunnan kanttori, ja Turun Mikaelinkirkossahan meidän on tarkoitus mennä naimisiin :)


 Minusta tuo Trumpettisävelmä on kivoin. Minusta naimisiinmeno on iloinen asia ja haluan kuuluttaa kaikille että tänään on elämäni onnellisin päivä. Tämän tahtiin olisi upea kävellä kirkon käytävää pitkin. O:n äiti olisi sitä mieltä että se sopii paremmin ulosmarssiksi ja että sisääntulomarssin pitäisi olla rauhallisempi. Itse en ymmärrä miksi alttarille kävellessä pitäisi soittaa jotain vakavan kuuloista ja haikeaa :/ Toisaalta Toivo kuulan Häämarssi olisi todella kaunis sisääntulomarssina. Pelkään vain että jos Trumpettisävelmä olisi ulosmarssina, niin kukaan ei enää kuuntelisi sitä vaan kiiruhtaisi kirkosta ulos hääparin perässä.

Viimeisiä kappaleita kirkossa oli Pekka Simojoen Rakkaus on lahja Jumalan sekä Minä tahdon. Näiden kappaleiden soidessa moni paikalla ollut morsian itki, ja ovathan laulujen sanat kieltämättä kauniit.Noin. Huh, tulipas pitkä postaus.

Mukavaa Pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti