12. maaliskuuta 2013

Takaisin todellisuuteen(ko)

Kävin viikonloppuna vanhempien luona. Juteltiin niitä näitä, myös häistä. Ja TAAS äiti toteaa "Muista elää myös tätä päivää". Hän kokee hyvin huolestuttavaksi asiaksi sen, että suunnittelen nyt jo hääpäiväämme ja kaikkea siihen liittyvää.

Töissä viime viikolla juttelin työkaverin kanssa jotain häistä, ja hän totesi "...mutta siihen on vielä NIIN pitkä aika"

Anteeksi nyt mutta mikä näitä ihmisiä vaivaa? Koen hääsuunnittelun näin aikaisessa vaiheessa aika tärkeäksi, sillä näin isossa kaupungissa kilpailemme muiden hääparien kanssa samasta hääpäivästä, kirkosta, juhlapaikasta, pitopalvelusta jne. On siis oltava ajoissa liikkeellä. Aikaisemmin kerroinkin jo että puolet hääpaikoista, jonne soitin yli 1½ vuotta ennen hääpäiväämme oli jo varattu!

Sitäpaitsi koen suunnitteluinnostuksen/suunnitelmallisuuden olevan yksi hyvistä luonteenpiirteistäni. Kun muut perheessäni aloittavat pakkaamisen matkaa varten samana päivänä kun pitäisi lähteä, minä olen pakannut laukkuni jo muutamaa päivää aikaisemmin. miettimällä asioita etukäteen osaan ennakoida tiettyjä tilanteita, ja olen varautunut eri mahdollisuuksiin.

Ottamalla selvää asioista pystyn valmistautumaan henkisesti johonkin vaikeampaankin asiaan enkä tilanteet tullessa pelkää tai stressaa sitä enää. Tiedän myös etteivät asiat mene aina niinkuin on suunniteltu, mutta kun sen asian tiedostaa heti aluksi, niin ei pitäisi olla mitään ongelmaa.

Miksi kaikki siis kokevat tämän minun suunnitteluintoni niin negatiivisena asiana? Minä koen itseni aikuiseksi ja vastuulliseksi, kun selvitän esim. häitä varten mitä kaikki maksaa, mihin pitää varautua, koska asiat pitää hoitaa, teen säästösuunnitelman budjetille jne.

Suunnittelemalla ja haaveilemalla saan pitää taukoa tällä hetkellä aika raskaasta arjesta. Ei se tarkoita että elän jossain haavemaailmassa ja unohdan todellisuuden.

Tuntuu todella pahalta kuunnella näitä kommentteja, kun tulee oikeasti olo teen jotain aivan kamalaa. :(

7 kommenttia:

 1. No höh, kökköjä kommentteja. Nenä pystyyn ja nauti! Sä oot siihen varsin oikeutettu, häät on kuitenkin niin iso juttu ♥ Ja toisekseen, nuo järkiperustelutkin käy yksiin oman ajatusmaailmani kanssa :)

  VastaaPoista
 2. Täällä kans tsempataan, että unohda muut ja nauti suunnittelusta kaikkine ihanuuksineen ja pettymyksineen :)
  Meillä kans porukat on hirmu negatiivisia välillä, sillä ovat huolissaan jaksamisesta, rahasta ja siitä ettei odotuksia laita liikaa yhdelle päivälle. Äiti taas meillä muistuttaa aina että "elämää on häidenkin jälkeen". Viimeksi kun tavattiin niin ihan huutamalla keskusteltiin häistä :D eikö niiden pitänytkin olla ihana ja yhdistävä juhla? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Ei tee edes mieli keskustella äidin kanssa kun tulee noita vähemmän mukavia kommentteja joka kerta. Eikös tyttären häät pitäisi olla äideille yksi niistä ihanimmista asioista elämässä? :D

   Poista
 3. sempit sinnepäin! itsellä myös äiti taisi vähän toppuutella suunnitelmissa, mutta on se jo hellimässä kiristävää pantaa kun tekee kaikkea itsekkin, ostelee häälehtiä jne :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä päin tuo taitaa tapahtua vasta sitten kun häihin on vähemmän aikaa ja koko asia tuntuu konkreettisemmalta.ö Ehkä sitten kun kirkko on varattu tai hääpuku kotona :P

   Poista
 4. Ah, kuulostaa tutulta.. mä vaikutan kans kaikkien mielestä ihan hullulta..no kai mä oonkin..mut esim. puvusta kaikki käskee olla stressaamatta ku on vielä yli 4kk aikaa häihin... siis sietäis stressata! ku kohta kerkee mitään tilata! Krääh!

  VastaaPoista
 5. Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos! Meilläkin häät kesällä 2014 ja hääsuunnitelmat jo käynnissä. Tosin juhlapaikan varaamista pidemmällä emme toistaiseksi ole, tosin parin seuraavan viikon aikana laadimme vieraslistan, ja sen jälkeen rupeamme "kilpailuttamaan" pitopalveluita.

  Meillä toki "pitkää" (noh, puolentoista vuoden päästä niitä häitä jo tanssitaan) suunnitteluaikaa tarvitaan, me kun asumme ulkomailla ja häitä vietetään Suomessa. Mutta leuka ylös! Toiset aloittavat huomattavasti aikaisemmin ;) Nauti suunnittelusta, kivempi se on pohtia kaikkia upeita mahdollisuuksia, kun ei tarvitse hätiköidä!

  VastaaPoista